1 Ekim 2011 Cumartesi

Elmali Kurabiye

Buraya geldigimden beri hic yapmamisim bu harika kurabiyeleri,o kadar zaman gecmis, inanamadim! Dun aksamustu evdeki 3 elmayi degerlendirmek icin hamurunu ve icini hazirlayip firinladim, seklini de yarim ay olarak yaptim, pek bi cici gorunduler gozume :) Piserken yayilan misss gibi tarcin kokusu da cabasi! Denerseniz afiyet olsun.




Malzemeler 

  • 150 gr yumuşatılmış tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
İçi; 
  • 3 elma
  • 2 tatli kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 su bardagi kirik ceviz


Üzeri için;
  •  2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı

  • Elmaları soyup, rendeleyin, 
  • Sekerle birlikte orta ateşte suyunu çekene kadar kavurun. 
  • Tarçın ve cevizi ekleyip, soğumaya bırakin.

  • Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp, un ekleyerek, ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yapin. Hamuru 5 parçaya ayırıp, 30-35 cm açin ve kesin. 
  • Elmalı harçtan koyup, sigara böreği sarar gibi sarin, yarim ay sekli verin. 
  • 170 derecede, çok hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Firindan cikarip biraz soguyunca uzerine pudra sekerini serpin. 



Kurabiyelerin ustunde bulunan parmak izlerimi gormezden geliniz lutfen :)

Saglik ve afiyetle...