10 Aralık 2011 Cumartesi

Firinda Mucver

Saga sola yag atlama, hepsini ayni genislikte yapma derdi olmadan, sofrayi hazirlarken bi yandan pisen leziz mi leziz bi mucver tarifi bu! Ustelik yagi az, tadi hafif, hazirlamasi daha kolay:)


Malzemeler:
3 adet rendelenmis kabak
3 yumurta
1 su bardagi ufalanmis beyaz peynir
1 tutam dereotu
1 paket kabartna tozu
2 su bardagi un
Yarim su bardagi sivi yag
Tuz, karabiber, pulbiber (miktari damak tadiniza gore)
Uzeri icin corek otu

Yapilisi:
Kabak rendesinin suyunu suzun.Tum malzemeleri karistirin. Yagli kagit serilmis bir buyuk borcama ustunu duzelterek yayin. Onceden 180 derecede isitilmis firinda 30-40 dk kizarincaya kadar pisirin. İci pisince firindan cikarip, dilimleyerek servis edin.
Afiyetle..

9 Aralık 2011 Cuma

Nutellali Biskuvi

Hamilelik boyunca yemedigim kadar nutellayi simdi emzirirken yiyorum galiba.. Ekmek ile, cubuk kraker ile, muhallebinin icine, kasik kasik derken bir de kurabiyede denedim nutellayi :) caya bana bana yenen, cikolataya doyuran misss gibi bir sey oldu. Yalniz tarifi buldugum sitede pisirme suresini yazmamislar, kurabiye firinda degil disarda sogurken sertlesmeliymis. O yuzden ben de firinda sertlesinceye kadar pisirince tas gibi kurabiyelerimiz oldu :) sicak sute yahut caya batirinca iyiydi ama kuru kuru yemeye kalkmak biraz zor oldu. Hihhihii:) benim sucum yok yani:) O yuzden pistikten sonraki halini koymadim. Ama soyle tarif ediyim, resimde gorunen kurabiyeler genisleyip avuc ici buyuklugune ulastilar. Tariften de 24 adet cikti.

Neyse hadi buyrun tarife:)
Malzemeler:
-1 su bardağı nutella
-1 adet yumurta
-100gr yumuşak margarin
-1 su bardağı tozşeker
-2 su bardağı un
-2 çorba kaşığı kakao

Üzeri İçin: Damla çikolata

Hazırlanışı
Derin bir kabın içinde bütün malzemeyi karıştırıp yogurun.
üzerini nemli bir bezle örtüp 30dk dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine genis aralıklı olarak yerleştirip önceden ısıtılmış 175 derecede yaklaşık 20dk pişirin.

Afiyetle..

4 Aralık 2011 Pazar

Baklava Yufkalı Börek vs El Acması Börek

Bu böreği yapanın yaşı 27,

 Bu böreği yapanın yaşı ise 57...

Demek ki neymiş, el acmasi börek sanatina vakif olmak icin sağlam 30 senem var :)
Ha bu arada; tüm bu börekler süt icin,kendimi düsünüyorsam noliyim :)