Eminim TR`de deneseydim tadi cok daha guzel olacakti, cunku buradaki sutun de, krem santinin de tadi hic gercekci gelmiyor bana. Herseyin etiketini okuyarak aldigimiz icin, sutun bile icindeki katki maddeleri listesini gorunce psikolojik olarak midir nedir etkilenip begenmeme moduna geciyorum..
Neyse bu kadar laf yeter, tarif kucuk degisikliklerle bu adresten, denerseniz afiyetler olsun!
MALZEMELER:
- 350 gr. tel kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz (ben kavrulmus findik kullandim)
Kreması İçin:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kg süt
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı nisasta (ben eklemedim)
- 1 yumurta sarısı
- 1 kutu krema (200 gr) (ben bir paket krem santi kullandim)
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI:
- Tel kadayıfı ince ince kıyın, ceviz(ya da findik), yağ ve şekerle beraber kısık ateşte kızarana kadar kavurun.
- Krema (ya da krem santi) ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alın, muhallebi gibi pişirin.
- Ocaktan alınca krema ve vanilyayı ekleyip mikserle iyice çırpın.
- Kavrulan kadayıfın yarısını orta boy bir tepsiye dökün, düzgünce yayın.
- Üzerine ılınan muhallebiyi boşaltın, kalan kadayıfı serpin. Hafif üzerine bastırın.
- Dolapta soğutup servis edin.
Hello there,
YanıtlaSilI saw ur blog too, unfortunately i don't speak Chianese and am not interested in biblical stories!
thanks anyways!
Şahane gözüküyor benim de,hayır diyemediğim tatlardan:)
YanıtlaSilAyrıca gezi resimlerine bayıldım,hepsi de birbirinden güzel..
Yasak hala devam ettiği için epey sakin buralar..
Ancak dns ayarları ile oynayarak girebiliyoruz..
UmARIM DÜZELİR EN KISA ZAMANDA..
NEŞELİ GÜNLER DİLİYORUM..
Tesekkur ederim Zeliha! bu blog yasaklari artik baydi ya, ins hallolur dedigin gibi..
YanıtlaSilSevgilerimle :)