23 Temmuz 2011 Cumartesi

Puf Kek




Ilk kez denedim, cok cici oldular. Simdi aksama misafirlerime ikram edilmeyi bekliyorlar. Tarif aynen portakal agacindan. Adim adim yazilanlari uygulayinca kolaycacik oluverdiler cok sukur. Biz esimle denedik, pek begendik, tam not verdik ! Yaparsaniz sizlere de afiyet olsun :)

Keki:
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • kabartma tozu
  • vanilya

Kreması:
  • 75 gr. tereyağı
  • yarım su bardağı un
  • yarım kaşık nişasta
  • 1 su bardağından biraz eksik şeker
  • 1 paket vanilin
  • yarım litre süt

Ayrıca:
  • muz
  • soğuk süt

Hazırlanması:
  1. Öncelikle keki hazırlayıp 175C fırında pişirin.
  2. Kek pişerken kremayı hazırlayın: Margarin, un ve nişastayı, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Kalan malzemeleri ekleyip krema kıvamına gelene kadar karıştırıp soğutun.
  3. Kek pişince hafif soğutup çay bardağıyla kesin. Artan kısımları blenderla ufalayın ve geniş bir kaseye alın.  
  4. Kestiğiniz dairelerden birini alıp soğuk süte batırın. Üzerine bir parça muz dilimi ve 1 tatlı kaşığı krema koyun. Bu halde ufalanmış keklerin olduğu kasenin içine yerleştirip kremanın etrafını elinizle bastırarak kek parçalarıyla kapatın. Elinize alıp avucunuzla biraz daha düzeltin. Aynı işlemi tüm daireler için tekrarlayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dediniz ki;