Malzemeler:
Keki icin;
- 2 yumurta
- 1 cay b toz seker
- Yarim cay b. sut
- Yarim cay b. siviyag
- 1 cay bardagi ince cekilmis findik
- 1 portakal kabugu rendesi
- 3 corba kasigi tepeleme un
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
Keki Islatmak icin:
- 1 portakalin suyu
Kremasi icin:
- Bir paket hazir vanilyali muhalllebi ya da
- 2 su bardagi sut
- 1 su bardagi seker
- yarim su bardagi un
- 1 paket vanilya
- 25 gr margarin
Yapilisi:
- Kek malzemelerini karistirip buyuk boy borcama yayin.
- 175 derecede 30 dakika kadar pisirin. I
- cini cekip iyice pistigine emin oldugunuzda firindan cikarin.
- Sicagi gecince portakal suyu ile islatin.
- Kek piserken kremasi icin sut, seker ve unu devamli karistirarak pisirin. kaynayip goz goz olunca icine vanilya ve margarini ekleyip mikserle iyice karistirin ve altini kapatin.
- portakal suyunu ceken kekin uzerine kremayi gezdirin. soguyunca servis edin.
- ustunu ceviz,findik, portakal kabugu rendesi yahut hindistan cevizi ile susleyebilirsiniz.
Afiyetle!
ımm.. pek güzel görünüyor. ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilbende denemek istiyoruuum:))
YanıtlaSil