17 Mayıs 2011 Salı

Benden, Bizden.. :)

Yazacak cok sey bulamiyorum bu aralar, ama soyle bir durum guncellemesi yapmaya niyet ettim bakalim neler cikacak :)

Pek cok kisiye duyurdum simdiye dek, ama ilk kez burada alenen yaziyorum, kucuk kizin dunyasina bir sure sonra baska bir kucuk kiz daha katilacak. Ama bu kez gercekten kucucuk, miniminnacik bir kiz :) Evet geri sayimdayiz su an, yaklasik 5 ay sonra annesi gibi Ekim ayinda, hatta muhtemelen annesi ile ayni gunde dogacak minik bir kiz bebek bekliyoruz :) Baba adayina arada takiliyorum, 'nasil basa cikacaksin bizimle, bi evde 2 akrep kizi, ikisi de sana asik' diye :) Cevap olarak sadece gulumsuyor :) Kendi de hafiften tirsiyor sanirim :) Saka bi yana, ben de internetten falan okumaya basladim, ayrica gecen haftalarda kocaman bi annelik kitabi aldik, hamilelikten dogum sonrasi bakima kadar her sey var icinde. Okudukca hic bir sey bilmedigimi  farkediyorum. Bakalim asil ben nasil basa cikacagim bebek bakimi isleri ile..

Gunlerim onu beklemekle, onu hayal etmekle, onun icin hazirlik ve alisveris yapmakla geciyor. Henuz erken biliyorum ama bloglardaki ' dogum oncesi alinacaklar listesi' orneklerini okudukca ne kadar erken baslarsam o kadar iyi diyerek birazcik telaslaniyorum. Su ana kadar hic ekstra kg almadim, cok sukur bundan sonra da kontrollu gidersem daha rahat hareket edip son gunlere kadar aktif olurum diye umit ediyorum. Yeter ki saglikli olalim ikimizde. Bunun icin de Turkiyede olmadigima sukrediyorum. Hamile de olsan, kilo alacagini bilsen de yapilan kilo esprileri bir sure sonra iyice sacmalamaya donusuyor. Ben kendimi ve kilomu bildigim halde 'aa karnin cikmis' diyenler, hamilelik oncesi cekilmis bir resme hamileligimi kastederek 'kilo almissin' diye yorum yazanlar falan.Enteresan olan sey ise hamileligin basindan beri surekli bulanti ve kusmalardan dolayi inanilmaz kilo verdim. Bazi insanlarin gozune batiyor galiba hamile oldugum halde sisman olmamam. Yani TR de olsam bu laflara daha sik maruz kalip gereksiz yere canimi sikacaktim biliyorum. Hamileligin dogal bir geregi olan kilo artisini ben gururla ve sevincle tasimak istiyorum. Ama nedense kadinlardaki bu kilo ile alakali sozlu taciz etme istahini anlayamiyorum ve de sevmiyorum. Neyse, dedigim gibi TR de olmadigim icin sansliyim her ne kadar tum aserdigim yemeklerden uzak kalmis olsam da..

Bunun disinda burada havalar cok cok guzelken bir kac gunden beri kapali, yagmurlu ve soguk bir hale geldi. Ne guzel mis gibi yaz mevsimini yasiyorduk. Bir kac gun oncesine kadar tiril tiril gomleklerle gezerken, dun evden cikarken yunlu hirka giymek zorunda kaldim. Istanbuldakilere hava atiyordum burasi supeeer diye, ama sonunda California'da Istanbul gibi oldu.
Bir de cok ilginc bir sey var, burada havada nem yok o yuzden havanin sicakligi  bogmuyor insani, fakat sanirim havada nem olmadigindan dolayi inanilmaz bir elektriklenme yasiyorum. Evde kendi kendime otururken saclarim elektriklenip havalaniyor, kapi kulplarina dokununca caat diye canimi yakacak kadar elektrik carpiyor, hele de disarda iken, arabadan inerken kapiyi kapatmak icin kapiya dokundugumda en cok aci veren carpilmalari yasiyorum:) Yaw bildiginiz canimi acitiyor :) yok agri esigim ile alakali degil bu durum. Orta voltajli elektrik akimi adami carpiyor her defasinda. Care yok gibi, esim alismis pek sallamiyor :) bana da gulup duruyor.

Bu siralar yeni yemek tarifleri denemiyorum, bilinen seyler pisirip karnimizi doyuruyoruz evde. Ama 21 mayis ta San Francisco'da Turk festivali var, evde reklam brosurlerine bakip simdiden gun saymaya basladim:) Tabiki halk oyunlarini gorecegimden dolayi heyecanlanmadim (malesef :p). Festivaldeki cesit cesit Turk yemekleri vaadi beni benden almis durumda su an. Manti reyonunun basindan ayrilmayan birini gorurseniz bilin ki o benim :))

Simdilik bu kadar guncelleme yeter sanirim. Herkese tum pozitif dusunce ve sevgilerimi yolluyorum (gecen ctesi gittigimiz sarki yarismasindaki bi juri uyesinin acilis cumlesi idi bu:)
Dua ediniz bize  de..
:)