1 Haziran 2009 Pazartesi

Suriye Yemekleri

Yemekler nerdeyse arşivde kokacaktı valla:) Ama ne yapayım, öyle yoğun geçiyor ki bu günler.. 2 ayda bir değişen modül sistemimiz sayesinde öğrenciler, portfolyolar, sınavlar, kitaplar, ders programları gözlerimin önünden film şeridi gibi akıp gidiyor sanki.. Arada arkadaşlarla ya da akrabalarla görüşme planları yapmaya cüret ediyorum, annem aramıyorsun diye sızlanıyor,kardeşim aynı şehirde olsak da görüşemiyoruz diye şikayet ediyor... Arada evim acaba beni temizleyen olur mu mahzun mahzun bakıyor.. Yani hep şikayet hep şikayet valla... Ben de kendimden şikayetçiyim, bir düzen getireceğim inşallah bakalım ne zaman...
Evet şimdi sıra Suriye mutfağının enteresan yemeklerinde...

NOT: Yemek fotografları onca insanın arasında yangından mal kaçırır gibi çekildiği için pek estetik olmadı,kusurumuza bakmayınız...

Aşağıda safranlı mercimek çorbası,çok koyu çok baharatlı bir çorba idi. şekerli tarçınlı ekmek kıtırları ile birlikte yeniyor.


Salatalardan tabbule en sık yenenlerden..


Mevsim salatası da bizimkinin aynı,yalnız sosu şekerlimsi bir nar ekşisi ile yapılıyor. Üzerinde ise şekerli ekmek kıtırlarına rastlıyoruz yine...


İçinde şekerli bir tat olmayan tek salata:)


Zeytinyağlı patlıcanlı ezme.


Tadına bakmadım ama bakanlar aynı bizim turşulara benzediğini söylüyorlar.


Köz patlıcan


Tahinli Humus


Ve işte anayemek: karışık (kuyruk yağlı) ızgara ve şekerli lavaşlar,üstteki de içi unlu-peynirli içle doldurulmuş yağda kızartılmış bir börek.


Tatlı neden yok? diye sorabilirsiniz. Bunca ağır yağlı et yemekleri ve mezelerin ardından kalp krizi geçirmemek için tatlı söylemedik. Ancak son gün gittiğimiz restoranda tatlı niyetine meyva tabağı geldi,o da çok değişik bir şey olmadığı için resmini koymayı tercih etmedim..

Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dediniz ki;