3 Ocak 2011 Pazartesi

THY Kazığı

Oysa nasıl da sevine sevine almıştık bileti. "Vay canına, demek ki 2 adet 23 kg'lik bagaj hakkı veriyor ha, vay saflar" bile demiştim içimden :))

Ama ancak bugün öğrendim ki asıl saf benmişim maalesef. Sevgili THY'nin aktarmalı ABD uçuşumda aktarıldığım hava yolu şirketi ile anlaşması olmadığından, taşıyacağım 2. valiz bana extra charge olarak geri dönecekmiş!

Şöyle sadeleştireyim, Türkiye'den New York'a uçakta 2 valiz + 1 el bagajını bedava taşıma hakkım var, ama New York'ta bineceğim uçağın bana 2. valizim için ne kadar fatura keseceği meçhul! Ne hoş! Ne hoş! Zaten masrafın alasını yapıyoruz bir de sen vur ey THY! Hiç bir yerde belirtme bunu sakın, bileti alıncaya kadar uyarma, minicik de olsa bir kıyıya yazma bu bilgiyi, e mi?!.. 

Hayır o değil de, ya JFK hava alanında yanımda yeterli cash olmadığı halde öğrenseydim bu gerçeği? Söyle THY ha, söyle? Ne olacaktı o zaman? Zalımmmm THY, neredeyse American Dream'imin ilk gününde beni rüsvay edecektin oralarda ! 
I don't feel like  a star! hıh!!

2 yorum:

  1. Iyiki ogrendin hemen, sanirsam amerika ici ekstra valizden ilk ekstra valize 30 dolar civari ikincsine ise ( yani senin 3 .valizin olursa diyrum ) 60 dolar veriliyor/ yinede cok degil derim bu miktar ama sen muhakkak yani esin muhakak firmayi arayip sorsun derim. supriz olmasin ekstra fiyat vs..

    YanıtlaSil
  2. aa çok sağol:) cevabını aradığım bi soruyu yanıtlamışsın:) JFK'DEN american airlines ile SFO'ya gideceğim,AA'nın fazla bagaj ücretini öğrenmeye çalışıyordum, çok değilmiş dediğin gibiyse. bu arada bizim rota CA, Sacramento :)
    evet 3 valiz götürmeyi planlıyorum, bugün havaalanına uğrayıp kargo için sormasam öğrenemeyecktim. aktarmaların ücretli olduğunu öğrenmek sürpriz de olsa, uçakta taşıyıp extra charge ödemek kargoya göre hem daha ucuz hem daha kolaymış!

    YanıtlaSil

Dediniz ki;