2 Ocak 2011 Pazar

Yol Hazırlıkları :)

Sağ üst köşede göreceğiniz sayaçtan da anlaşılacağı üzere gitmeme azıcık bir süre kaldı. Henüz heyecanlanmaya başlamadım. Ama son dakika insanı olmayı sevmediğim için hazırlıklara şimdiden başladım. Götüreceklerimin listesini zaten aylardır yapmaktaydım. Geçen haftalarda 6 tane vakumlu poşet almıştım. Bu haftasonu da hasta olmama rağmen, dün havayı güzel bulunca alacaklarımın bir kısmını tamamlamak için kendimi dışarı attım :) 

Öncelikle bir takım çay bardağı aldım. Evden götüreceğim bardaklarım için de ne zamandır kahveci çay tabağı arıyordum, onları da bulunca keyfim iyice arttı,takımı tamamlamış olduk :) E çay takımlarını almışken çaysız alışverişi bitiremezdik, 2 paket tiryaki çayı ile bir paket tomurcuk çayını da kaptıktan sonra döndük eve. 
"Orada çay yok mu" diyenler olacaktır,vardır illaki de ben poşet çayı hiç sevmem arkadaşlar. İster demlik poşeti olsun, ister sallama çay poşeti, farketmez. Çay dediğin çöplü içilir bence. İdare ettiği kadar içeriz götürdüklerimi. Sonrasında da ayarlarız bir şeyler inşallah..
Neyse, dün böyle geçti.
Bugün ise yıkama,kurutma,ütüleme işlerine girdik annemlerle beraber. Yastıklar, danteller, örtüler yıkandı. Kurutuldu.Ütülenecekler ütülendi. TR'de bırakılacaklar, ABD'ye götürülecekler ayrıldı, vakumlu poşetlere kondu, kaldırıldı. Yazlıklar şimdiden vakumlandı. Şimdi sırada Eminönü alışverişi ve ardından valiz almak kaldı. Geriye son bir diş bakımı, ve geçen yaz olduğum ameliyatın ardından son kontrolümü yaptırmak kaldı. 

Şimdi ABD'de yaşayanlardan tavsiye istiyorum. Sizce neler getirmeliyim? Gıda, eşya vs hususunda sürekli aklıma bişeler geliyor. Öne çıkanlar ise çaydanlık, çay bardakları, kahve fincanları, çay ve kahveden ibaret. Konuştuğum kişiler az-çok her şeye ulaşmanın mümkün olduğunu ancak çeşidin kısıtlı olduğunu söylüyor. O yüzden taşıyabileceğim kadarını burdan götüreceğim. 
Herkesin, özellikle Teksas'lı Aslı'nın, MD'li Nefise'nin, ve ABD'de yaşayan tüm bloggerların önerilerini bekliyorum. :)  :) 
Hayırlısı olsun bakalım...
Huzurla kalın..

3 yorum:

  1. Allah yardımcın olsun canım...ilknur

    YanıtlaSil
  2. Selam , okurken inan 9 sene evvel gelirken ki heyecan korku ne hissetdiysem su anda yazinizdan yine aynilarini hissetdim. Walla gideceginiz eyalt neeresi bilmiyorum ama genelde her yerde muhakkak turk marketi bulunuyor yada arap marketleri. Bizim turk urunlerinin bircoguna rastlayabiliyorsunuz hic endise etmeyin , benim tavsiyem, cok erzak gotrmeyin tek tek yazayim yada direk karsilikli yazislm derim skypeden veya gmail chat kismindan , ben size bigilerimi gondereyim ozel olarak..cay bardagi caydanlk olani getrmenizde fayda var derim aslinda burdada bulabilirsiniz tabikide ama epey tuzlu .. bir kucuk tencerenizi getirin derim ilk haftalarda kullanmaniz icin.Valizlerdeki kilo azaltmasinada girildi bu son yil eger fazla kilo tutarsa ekstra ucretlendiriliyor o da astari yuzunden pahali olayina giriyor, inanin herseyi bulabilirsiniz, muhakkak goruselm yoneltirim sizi marketlerde ne var ne yenir vs vs.rus marketlerinide tavsiye ederim,, insallah en kisa zamnada soru cevab seklinden yazisalm goruselim derim.
    selametle

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Esma, öncelikle bloguma hoşgeldin:) eşim şuan CA'da, ona kalsa hiçbişey getirmesem de olur, senin de dediğin gibi biçok şeyi bulmak mümkünmüş. ama bendeki dişi kuş azminden olsa gerek, taa burdan oralara ıvır zıvır taşımak istiyorum;)
    mailim kucukkizindunyasi@gmail.com, görüşelim inş.
    yardımların için şimdiden çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Dediniz ki;