31 Mart 2011 Perşembe

Mikuni Senin Neyine ?

Nedir Mikuni? California'da bir Japon deniz urunleri restoranti. (merak edenlere linki) Ve hikayem soyle basladi...

Esimin is arkadaslari ile aksam yemegi toplantisina biraz `sosyallesmek` icin gittim bu aksam. Ve itiraf etmeliyim, ne Cin ne de Japon mutfagina dair daha once hicbirsey yememistim (Gulluoglu'nda yedigimiz cakma Cin boregini saymazsak:).
O cubuklari da nasil kullanacagimi bilmiyordum. Simdi bilmemek degil, ogrenmemek ayip ama zorunlu degil ki arkadas. Cin cubugu kullanmayi ogrensem ye farkedeeer, ogrenmesem ne? Peeeh! Diye dusune dusune vardik restorana. Masalara yerlestik, selam kelam, `hiii, how ya doin`ler falan, Sacramento`yu sevip sevmedigim soranlar, san franciscoya gidip gitmedigimi soranlar, ayakkabimi begenenler derken az bucuk sosyallestim.
E tabi bu arada siparisler alinmaya basladi. Masada 7 muslim, bi o kadar da Amerikali mevcut oldugundan ve de biz muslimler garsonlarla kullandiklari malzemelerin helalligi konusunda sIkI pazarliklar yaptigimizdan siparis verme islemi took forever! Yani fazla uzadi. Neeeyse efenim, esimle yaptigimiz muzakereler sonucu ben balik restoraninda vejeteryan yemek soylemeye karar verdim.
Evet su asagida gordugunuz ilk resimdeki yemek onume gelene kadar garson 3 kez geldi gitti, hesap verdi. Once yemegin icinde alkol var mi, dmz eti-yagi var mi diye sorduk. Ogrendi geldi ve dedi ki alkollu bir sosu var ama isterseniz koymayiz. Tamam dedik, kesin soz aldik. Da, sonra aklimiza tava problemi geldi. Simdi ayni tavada bizden once baska alkollu yemek pismis olabilir diye hukmettik. Haydi bi daha cagirdik, temiz tava talebinde bulunduk, tamam ekstra tavamiz var, temiz onda pisiririz dediler. Vallaha mi dedik, `Ekmek Kuran carpsin` diye bizi corfirm ettiler. Tamam dedik ona da. Beklemeye basladik. Benim sorularim ve isteklerim o kadar korkutmus ki gozlerini, zavalli garsoncuk gelmis 10 dk sonra korka korka omzuma dokunuyor `hanfendi bakar misiniz?` diye. Neyse dondum, ne vardi canim dedim, bu kez kizcagiz diyor ki  `sef soruyor, tuz-biber-sarmisak koyalim mi diye?`. `Koyun canim` cevabini alan garsonun mutlulugu gorulmeye degerdi dogrusu :)
Bunca cabamin karsiliginda onume gelen yemek budur, asagida sekil A`da gorulesidir. Simdi bu yemegin adi: Yasai Itame.Tamamen kafadan atarak cevirisini yapiyorum: Cig zerzevat.
Evet soya sosunda soyle bir cevrilmis catir catir cig havuc,yesil sogan, kabak, soya filizi, lahana, mantar, sari renkli bir sey(ki zencefil tursusu oldugunu umarak tadina baktim)den mutesekkil bir yemek.  Uzerinde yer yer susam tanelerine de rastliyoruz :)Yaninda da tabiki haslanmis pirinc. Bir haslanmis pirinc bu kadar mi lezzetli gelir insana yareppim! bir seyler yiyormus gibi gorunmek icin pilavdan yedim zar zor. Cin cubuklari hakkinda da bosuna endise etmisim, yemeklerle beraber catallari da dagittilar.

Iste esimin tercihi `somon lover` tabagi. Yemegin adi somon lover ama icinde kullanilan balik `tasmanian ocean trout` yani tasmanyali okyanus alabaligi :)) Tad fena degildi ama bana yine cig gibi geldi.


Bu  Jessica`nin tercihi: bildiginiz susi, ama bu Japon susi :)

Bu Steve`in yemegi, adini hatirlamadim ama boyle balikli-pirincli bisi iste?Ustundeki bant degil yosun :)

Iste masanin bi ucundan elimin yetistigi uzakliga kadar resimlerini cekebildiklerim bunlar. Aslinda daha ne cig baliklar,ne deniz sungerli salatalar vardi ama ayip olmasin diye telefonu elden ele yollayamadim amerikalilara `abi bi resmini cekiver gozunu seviim` diye. :p

Yani aksam yemegi yemek icin tercih edilebilecek bir mekan degil benim Turk kafama gore. `Mikuni ne yaw, sooyle Hacidayili, kebapli, lahmacunlu, baklavali, kunefeli bi Turk restorani acsam da, lezzet yoksunu adamlar kalp krizi gecirse` diye baya bi entrika kurdum bu aksam yemek yeme rolu yaparken.. Yazik adamlara lan, cig baligi bayila bayila yediler..

Neyse..
Bu lahmacun resmini de nefsime armagan ediyorum!!

Hasili kelam, hic olmazsa Japon kardeslerimize bir hayrimiz dokundu diye sevindim ama eve giderken :) Yoksa Mikuni benim neyime..

Allah kimseyi ANAVATANINDAN ebedi ayirmasin... Ozledim be...

(homesick modunda kapanis....)

4 yorum:

  1. Bayya bir eglenceli gecmis anlasilan:)) saka bir yana kucuk kiz bu lahmacun senin elindenmi cikti ,su an is yerinden girdim ve ogle saatlerindeyiz agzimin suyu akti walla.
    Bu arada bu cig sebze yeme isine ben epey alistim hatta evde tost makinemin grill kisminda biraz soteleyip et yemeginn yanina koyuyorm cook lezzetli gelmeye basladi , diyeceksinki mahrum kalmisligindan ama oyle deil valla farkettimki o biberlerin lezzetini kabagin biraz kitir sesini vs begeniyorum onu farkettim, bence buir dahakine yerken boyle dusun bak daha lezzetli gelecektir sana..
    kolay gelsin kucuk kiz bol bol yeni evinden ve mahallenden resimler bekliyoruz:)))
    selametle
    Esma

    YanıtlaSil
  2. ya aslinda bizim elimizden cikan bi lahmacun uretimimiz oldu. ama malum, ben hamur acma konusunda hala master chef olamadigimdan, asimetrik lahmacunumun resmi yerine google edilmis bu resmi koymayi tercih ettim :) cig sebze olayi bana bu aralar uzak ama gelecekte belki yine denerim (mi acaba?)..
    sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  3. bu gavurcuklarda hiç damak zevki de yok yahu

    YanıtlaSil
  4. sorma kardes sorma, gecen gunde markette 70lik bi amca gorduk, 10 lbs lik pataes cipsi ile koca bi kavanoz salsa sosu almis gidiyodu. Ne kadar zevksiz, ve ne kadar sagliksiz beslendiklerini sen tahmin et..

    YanıtlaSil

Dediniz ki;