9 Aralık 2011 Cuma

Nutellali Biskuvi

Hamilelik boyunca yemedigim kadar nutellayi simdi emzirirken yiyorum galiba.. Ekmek ile, cubuk kraker ile, muhallebinin icine, kasik kasik derken bir de kurabiyede denedim nutellayi :) caya bana bana yenen, cikolataya doyuran misss gibi bir sey oldu. Yalniz tarifi buldugum sitede pisirme suresini yazmamislar, kurabiye firinda degil disarda sogurken sertlesmeliymis. O yuzden ben de firinda sertlesinceye kadar pisirince tas gibi kurabiyelerimiz oldu :) sicak sute yahut caya batirinca iyiydi ama kuru kuru yemeye kalkmak biraz zor oldu. Hihhihii:) benim sucum yok yani:) O yuzden pistikten sonraki halini koymadim. Ama soyle tarif ediyim, resimde gorunen kurabiyeler genisleyip avuc ici buyuklugune ulastilar. Tariften de 24 adet cikti.

Neyse hadi buyrun tarife:)
Malzemeler:
-1 su bardağı nutella
-1 adet yumurta
-100gr yumuşak margarin
-1 su bardağı tozşeker
-2 su bardağı un
-2 çorba kaşığı kakao

Üzeri İçin: Damla çikolata

Hazırlanışı
Derin bir kabın içinde bütün malzemeyi karıştırıp yogurun.
üzerini nemli bir bezle örtüp 30dk dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine genis aralıklı olarak yerleştirip önceden ısıtılmış 175 derecede yaklaşık 20dk pişirin.

Afiyetle..

4 yorum:

  1. ımhhhh harika görünüyorlar.Nutellayada bayılırım zaten.Ama şu an denemem imkansız,çünkü diyetteyim :(

    YanıtlaSil
  2. Sagol yaruze, keske ben de baslasam bi diyete.. Onun yerine nutellayi kalkindiriyorum :)

    YanıtlaSil
  3. of of offff... bu nedir yahu! İnsanlık dişi birşey:)

    YanıtlaSil
  4. evet deli anne, yerken o yuzden insanliktan cikiyoruz sanirim :)

    YanıtlaSil

Dediniz ki;