31 Ocak 2012 Salı

Kremali Portakalli Dilim Kek

Oktay ustadan aldigim bu tarifi epeyce bir modifiye ettim. Orjinalde cikolata kremali idi. Onu da denedim ama cikolatayla portakal damak tadima uymayinca icindeki portakal miktarini azaltip kremayi sade yaptim. Cok daha leziz oldu bu haliyle.

Malzemeler:

Keki icin;
  • 2 yumurta
  • 1 cay b toz seker
  • Yarim cay b. sut
  • Yarim cay b. siviyag
  • 1 cay bardagi ince cekilmis findik 
  • 1 portakal kabugu rendesi
  • 3 corba kasigi tepeleme un
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya


Keki Islatmak icin:
  • 1 portakalin suyu


Kremasi icin:
  • Bir paket hazir vanilyali muhalllebi ya da

  • 2 su bardagi sut
  • 1 su bardagi seker
  • yarim su bardagi un
  • 1 paket vanilya
  • 25 gr margarin


Yapilisi:
  • Kek malzemelerini karistirip buyuk boy borcama yayin.
  • 175 derecede 30 dakika kadar pisirin. I
  • cini cekip iyice pistigine emin oldugunuzda firindan cikarin. 
  • Sicagi gecince portakal suyu ile islatin.
  • Kek piserken kremasi icin sut, seker ve unu devamli karistirarak pisirin. kaynayip goz goz olunca icine vanilya ve margarini ekleyip mikserle iyice karistirin ve altini kapatin.
  • portakal suyunu ceken kekin uzerine kremayi gezdirin. soguyunca servis edin.
  • ustunu ceviz,findik, portakal kabugu rendesi yahut hindistan cevizi ile susleyebilirsiniz.


Afiyetle!

2 yorum:

Dediniz ki;