22 Mart 2012 Perşembe

Cilekli (Yalanci) Tavuk Gögsü




Malzemeler;
7 su bardagi süt
1.5 su bardagi un
1.5 su bardagi seker
1 paket vanilya
100 gram margarin
2 tepeleme yemek kasigi hindistan cevizi

Sosu icin;
1.5 su bardagi cilek püresi
2 tepeleme yemek kasigi seker
1 paket tart jöle
1 tatli kasigi nisasta
Yarim bardak su

Süslemek icin;
Hindistan cevizi
Süs inci sekeri

Afiyetle...

3 yorum:

  1. Merhaba Ben instagramdan Emine ) blogunuz cok cici...bebeginizi gule gule buyutun..alt postaki yuzuk tam aradigim gibi en kisa zamanda kohlsa bakiyim bende)
    Bu pastanin sosunun yapilisini yazarsaniz sevinirim...sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Emine! Tesekkur ederim, hosgeldin bloguma, ben bile epeydir ugramamistim:) Tatlinin sosu cok basit, tum malzemeyi hic putur kalmayacak sekilde birbirine yedirdikten sonra orta ateste karistirarak pisiriyorum. Kaynayinca blenderdan gecip bir dakika daha kaynatiyorum, iyice koyulasiyor. Sicak sicak tatlinin ustune dokuyorum. Yalniz sekeri belki az gelebilir size, ben meyve soslarini eksimsi severim de. Denerseniz afiyet olsun. Sevgilerimle :)
    Onceki yorumumda bir suru yazim yanlisi yaptigim icin sildim :)

    YanıtlaSil

Dediniz ki;