5 Temmuz 2012 Perşembe

Kandil Simidi

Oncelikle herkesin Beraat Kandilini kutluyorum.

Yine blogumla arayi cok uzun actim... Onceleri ayda bir iki kez olsun post girebiliyordum, ama simdi kizimla beraber birakin post girmeyi evde kendimize 2 kap yemek pisirirsem mutlu oluyorum! Canim yavrusumun bana bir agirligi yok, her isini seve seve yapiyorum. Hele de ek gida maceralarimizin da baslamasi ile (bu konuda bir yazi yazmayi cook istiyorum!) her gunum bir kosusturmaca ile basliyor. Kahvaltisi, gunluk hazirladigim corbasi ya da sebze yemegi, meyvesi, suyu, disari cikarip hava aldirmasi, alti ustu, camasiri bezi derkeeen.. Vakit su gibi akip geciyor ve hemencecik aksam oluyor... Tum bunlarin arasinda bana asil agir gelen seyler ise ev isleri! Ya eskiden ne cok bos vaktim varmis arkadas! Bu aksam yemekte esime soyleniyordum, her gun sadece 1 is yapabiliyorum artik diye. Mesela bugun evi supurduysem utu illaki yarina kaliyor. Yemek yaptiysam dolaplari duzenlemek ertesi gunun isi... vs vs.. Bugun de nasil becerdiysem iki is yaptim diye kendimi karda sayiyorum.Kizimin ilk uykusunda evimi bi guzel supurdum, ikinci uykusunda aksam yemegini hazirlarken bir yandan da kandil simidi yaptim! Evet basardim! Itiraf etmem gerekirse bir,iki hatta daha fazla cocuga bakip, ev islerini tikir tikir yapip bir de ustine bloguna yazi yazan bloggerlara gipta ediyorum!
Neyse lafi daha fazla uzatirsma bu yaziyi bitiremiyecegim gibi geliyor.Iyisi mi kandil simidine geri donelim. Tarif asagidaki gibi..


Malzemeler
  • 3 su bardagi un
  • 2 yemek kasigi yogurt
  • Yarim cay bardagi zeytin yagi
  • 100 gr tereyagi
  • 1 cay kasigi kabartma tozu
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 yemek kasigi mahlep
  • 1 yumurta
Uzeri icin

  • 3yemek kasigi pekmez
  • 3 yemek kasigi su
  • 1 kase kavrulmus susam
Hazirlanisi

  • Tereyag ve diger sivi malzemeleri bir kapta iyice birbirine yedirin.
  • Karisimin uzerine mahlep,tuz ekleyin. Unu azar azar ilave ederek yogurun.
  • Sekillendirmek icin uygun kivama gelince merdane ile acin. 
  • 1 cm genisliginde seritler kesip, iki elinizle yuvarlayip uclarini birlestirin.
  • Pekmezi suyla inceltin.
  • Minik halkalari once pekmezli suya sonra kavrulmus susama batirip tepsiye dizin,
  • Onceden 180 derece isitilmis firinda 20 dk kadar pisirip firini kapatin, soguyunca servis edin...

Afiyetle..


Onemli not: Ah evet bu postu yazma isini de sayarsak bugun  bir gun icinde 3 is becermis bulunmaktayim! Aferin bana! Yayy me!

:)

2 yorum:

  1. hayırlı geçmiş kandiller olsun:)

    YanıtlaSil
  2. Kandil simidi harika gorunuyo ellerine saglik kucukkiz :) bu arada tebrik ediyorum 3isi basarmana bende cocuk olmadigi halde gunde 1 is yapiyorum :p

    YanıtlaSil

Dediniz ki;