28 Mart 2011 Pazartesi

LA- Hollywood Gezimiz :)

NOT: Baslamadan once, TR de uzun zamandir suren blog kapatma kararini siddetle kiniyorum. . Bu postun gecikmesinin sorumlusu da yine bu `yasak`idi. Hala tam olarak kalkip kalkmadigindan emin degilim ama insallah bu postu okuyabilenler vardir :)

Ha-ri-ka bir sehir! Hollywood kesinlikle yasarim dedigim bir yer! Sacramentonun sakin,huzurlu, emekliler sehri havasi veren sessizliginden sonra Istanbul'u animsatan bi sehir gezmek cok iyi geldi gercekten.

Tum kanallarda yagmur, ruzgar, firtina uyarisi yapilirken ciktik yollara. Gercekten de 7 saatlik yol boyunca, Los Angeles'a varincaya kadar; arabayi aniden savuran guclu ruzgarlardan, bardaktan bosanircasina yagan yagmura kadar meteorolojinin ongordugu her seyi yasadik. Cumartesi gununu esim seminerde gecirirken ben de esimin bir  is arkadasinin esiyle Los Angeles'ta  Irvine' de yasayan diger bir Turk arkadasin evinde kahvalti yaptik, ogle yemegine baska bir arkadasin evindeydik, ogleden sonra oradaki Turk Kultur Merkezinde takildik, ikindiye dogru Turk marketine gidip eksiklerimizi tamamladik :) Aksam ise hep beraber yine kahvalti yaptigimiz arkadasta bu kez aksam yemegi yedik. Amerikada yasayan Turkler, civardaki akdeniz, arap ve Turk marketlerinden aldiklari urunlerle enteresan yemek tarifleri uretebiliyor. Mesela gecen hafta ctesi aksami yemekte onumuze sunulan degisik bir manti yorumu goreceksiniz asagidaki resimde :) Tabiki gercek manti tadi yok ama kendine has harika bir lezzeti var bu yalanci mantinin. Aslinda ismi de Tortilla Mantisi :))


Tarifi ise inanilmaz basit. Evet cig tortilla hamurunun icine kiymali ic koyup borek gibi sariyorsunuz, tost makinesinde cevire cevire kizarttiktan sonra dilimleyip uzerine sarimsakli yogurt dokup servis ediyorsunuz! Hepsi bu sonuc haarika! Yanindaki de bildiginiz zeytinyagli sarma.. Immmm!

Neyse efendim, ctesi bu sekilde gectiktan sonra pazar gunu daha onceden biletlerimizi almis oldugumuz Universal Studios'a dogru yola ciktik. General parking'e parkettikten sonra kapiya dogru yurumeye basladik. Universal Studyolarina girmeden evvel bir suru alisveris magazalariyla dolu rengarenk bir caddeden geciyorsunuz. ben bu caddeye bayildim cunku bana istanbulun karmasikligini animsatti.

Ve iste kapidayiz! Unlu hollywood filmlerinin ve dizilerinin cekildigi setleri gezmeye haziriz!

Biletimiz 2 gunluk giris icindi. Isterseniz 2.ci girisinizi bir yil icinde herhangi baska bir gunde yapabiliyorsunuz. Gercekten de Universal Studios tek gunde gezilebilecek bir yer degil. Bizim bir gune sigdirdirabildiklerimiz;

House of Horror `da unlulerin masklari
 Korkunc Chucky! Hala korkunc geliyor, siz de o filmleri, Caki nin igrenc gulusunu hatirliyor musunuz?

Son zamanlarda cekilmis bir korku filmi olan `My soul to take` filminde kullanilan orjinal aksesuarlar sergileniyordu.Asagidaki canta da  o filmden. Diger filmlerden de hatirlayabileceginiz kiyafetler, alet edevatlar burada mevcut.
Tabiki house of horror bunlardan ibaret degil. Kapkaranlik ve dar koridorlardan gecilen bir kisim var ki sanirim o kismi en cok ciddiye alip da korkan bendim! Benim korku cigliklarim da diger turistlere gaz verdi :) Bol bol gulduler! Hatta bir setten gecerken (Frankenstein seti idi) Frankenstein kilikli adamin elinde baltasiyla setten cikip ustumuze kosmasi olayi koparan an idi! `No noooo` cigliklarim herkesi gulmekten bayiltti! Allahtan her yer kapkaranlikti ve kimse bizi tanimiyordu!

Setler arasinda elimizi kolumuzu sallayarak gezemiyoruz tabiki. Rehber esliginde binilen kucuk konvoylarla turlar yapiliyor. Bu turlarda bir cok unlu film ve dizinin setini gorduk. Bir kez bilet alip girdikten sonra iceride katilacaginiz tum tur ve gosteriler ucretsiz. Sadece yemege para vereceksiniz ama zaten iceride 'helal' yemek bulamayacaginizdan dolayi yaninizda sandvic ve bol bol abur cubur getirmenizde fayda var. Surekli hareket halinde oldugunuzdan acikabilirsiniz. Ben de aynen en buyuk cantami yanima alip icine TR'den getirdigim atistirmaliklari doldurdum:) heybem sirtimda gezdik hollywood'u :)






Mesela `How I met your mother` dizisi asagida gordugunuz setlerde cekilmis uzunca bir sure. Bu setlere `facade` deniyor. Goruldugu gibi sadece tek cephede ibaretler. Icleri bos.




Unlu  filmlerde kullanilan arabalardan bazilari (Tokyo Drift vs)








Vee, Desperate Housewives dizisinin gercek setindeyiz :) Evleri tanidiniz mi?









Ucak kazasi temali filmlerde kullanilan set. Gordugunuz gercek bir boeing ucaginin parcalanarak enkaz haline getirilmis hali. Dekor inanilmaz gercekci idi. Yerlerde ezilmis esyalar, acilmis valizleri bile gorebiliyorsunuz.




Yine turla gezilebilen baska bir film, The Revenge of the Mummy\Mumyanin intikami



Sicak cikolata ve sebzeli pizza.  Cok iyi bi ikili olmadilar ama hem usumustuk, isindik. Hem de acikmistik, doyduk, napalim :)

Evet simdilik bu kadar. Bol resimli bir post oldu :)
Keyifle!

9 yorum:

  1. ne gusel gezmiş benim canım!bak şöhret tehlikelidir çeker adamı:))minigin de seyir defterindeki ilk yerlerden biri HOLLYWOOD oldu,hayırlısı:))resimler de super,gidesim gezesim geldi,ayagına,eline saglık kucukkız!

    YanıtlaSil
  2. Takipçinim Zeynep,sen gez biz de görelim.Harika deneyimler,eşsiz hatıralar yaşıyorsundur eminim written hala getirmeyi ihmal etmemelisin bence çünkü ben daha detaylı gezi notları almadığım için pişmanım.Buralarda özleniyorsun.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. HN, Remerses ikinizi de cooook ozledim!
    (remerses, sen atibitter'sin degil mi? :)

    YanıtlaSil
  4. heyyyy!!!!super super...ben de ben de isterim:))...dostum oralara gelmeyi şimdi daha da çok istiyorum haberin ola!...bu arada Remerses sen gerçekten atibitter msn?eğer öyleysen,nabersin yahuuu ne zamandır haberleşemiyorum oradakilerle,özledim hem de çookkk....

    YanıtlaSil
  5. gel, gelin, gelsinler!
    hepiniz gelinnnn :) toplanip gelin, tek tek gelin yeter ki geliiin!

    YanıtlaSil
  6. amerikalilar kesinlikle pazarlamayi biliyorlar!

    YanıtlaSil
  7. en iyi yaptiklari sey hatta..

    YanıtlaSil
  8. bayıldım dekorlara... süper bi gezi olmuş.

    YanıtlaSil

Dediniz ki;