29 Kasım 2008 Cumartesi

DENEME 1: ŞEKERPARE!!!




Yoğun çalışan bir ev hanımı olarak, mutfak işlerinde profesyonelleşmek haliyle biraz zaman alıyor. Bundan dolayı lezzet keşiflerimi deneme olarak adlandırmayı tercih ediyorum:) Bu aslında çook klasik ve çoğu ev hanımının ezbere bildiği bir tarif ama ilk defa denediğim ve pek başarılı olduğum için yazmaya değer buldum. Şimdi tarife geçiyorum.

Hamuru için:
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket oda ısısında margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Üzerine yapıştırmak için bütün kavrulmuş fındık
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu
Yapılışı:

Hamurdaki fındık hariç tüm malzemeleri karıştırın. Ele yapışmayacak kıvama geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerine bir fındık yapıştırın. 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Şekerpareler pişerken şerbeti pişirip ılıtın. Şekerpareyi fırından çıkarınca sıcakken şerbeti verin. Afiyet olsun!

Not: Deneme dedim aslında ama tatlı ilk yapılışında o kadar beğenildi ki, hemen o akşam bitirildi ve ertesi akşam tekrar denendi. Bu resim ikinci denemeye aittir. Ayrıca ikinci denemede pudra şekeri yerine toz şeker kullanıldı ancak hamurda pütürlere sebep olduğu için bir daha konulmamasına karar verildi:))

1 yorum:

  1. blog yaşamınızda başarılar çok hoş bir blog

    YanıtlaSil

Dediniz ki;