14 Aralık 2008 Pazar

Elmalı Turta



Hım hım hımmm... Bu leziz ve şık elmalı turtanın tarifini vermenin vakti geldi. Ee artık pazar,manav ve marketlerde elmalar çoğaldı ve az da olsa fiyatı ucuzladığına göre elmalı hamur işi türevlerine ağırlık verebiliriz değil mi? Pişerken de mis gibi kokar hele bir de içine bi tutam tarçın da atarsanız... Her neyse, işte buyrun tarif!

Hamuru için:
  • 125 gr margarin
  • Yarım sb sıvıyağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı süt
  • Yarım sb pudra şekeri
  • aldığı kadar un
Elmalı harcı için:
  • 3 adet elma(rendelenmiş)
  • 1 sb şeker
  • Yarım sb iri çekilmiş ceviz,fındık,badem vs (isteğe göre)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Tüm malzemeleri bir kaba koyup azar azar un ekleyerek ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamına getirdiğiniz hamuru eşit iki parçaya bölün. Hamurun yarısını dikdörtgen borcama yayıp elinizle tabanını düzeltin,dolaba kaldırın. Diğer yarısını ise daha sonra kullanmak üzere buzdolabına kaldırıp 1 saat kadar dinlendirip, içindeki margarinin soğuyarak hamuru toparlamasını sağlayın. Bu esnada harç malzemelerini (ceviz hariç) bir tencerede marmelat kıvamına gelinceye kadar pişirip ılınmasını bekleyin. Ilınınca borcama yaymış olduğunuz tabanın üstüne dökerek her tarafına eşit dağıtın. Üzerine çekilmiş cevizi yayın. Sonra buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru rendenin büyük kısmı ile rendeleyerek üstünü tamamen kaplayın. 175 derece fırında 45 dakika pişirin. Dilerseniz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpepilirsiniz. Afiyento! :)

2 yorum:

  1. Canım hayırlı olsun adresin:)) Tariflerine bayıldım emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba;
    Elmalı turta, kurabiye vb. bence kesinlikle insanlığa bir hediye:))İlk fırsatta tarifinizi deneyeceğim..
    Selamlar

    YanıtlaSil

Dediniz ki;