6 Nisan 2009 Pazartesi

Maranki Menüsü

MARANKİ'nin ME'si :)


Eller E.D. hanımefendiye aittir:)

Yok böyle bir şey arkadaşlar... Bugünlerde her yerde Maranki detoksu çılgınlığı almış başını gidiyor... Pazarlarda bile adı geçen bu detoks Kozmik Beden Temizliği adında , açıkçası tam olarak detoks değil de bissürü uğraşılı işleri olan sıkı bir rejim bence.. Çünkü hiç bir hayvani gıda alınmaması, çay-kahve-asitli içecekler içilmemesi, bakliyat yenmemesi, hamur işi-ekmek türevi şeylerden kesinlikle kaçınılması gereken ve bir hafta süren bir besin diyeti olayı bu.. Başka tür uygulamaları da var ki onlardan bahsetmek dahi istemiyorum:) Bir haftanın ardından yavaş yavaş eski yeme alışkanlığına dönülebiliyor ama yenilen onca ottan sonra insanın canı daha bir şey yemek ister mi bilmem... Evet neticede yeşillik yemek hep ihmal ettiğimiz bir şey,iyi gelir herhalde diyerek tam da cumartesi günü iş bu detoksa başlamış bulunmaktaydım. Ve de -hay aksi- cumartesi günü yeni evli bir dostuma gitmek üzere çook önceden yapılmış bir programımız bulunmaktaydı. Benimle birlikte oraya davetli olan bir arkadaşım daha Maranki detoksuna başlamıştı. Bu durumdan haberdar olan arkadaşım benden neler yiyebileceğimizi sordu,ben de ona "hiç masrafa girme, bi salata yap yeter"demiştim. Canım Büşbüşüm neler neler döktürmüş gözlerimize inanamadık:) Maranki bu sofrayı görse nutku tutulurdu heralde:) Sofrada hiç hayvani gıda yoktu, her şey zeytinyağı ile buharda pişirilmişti ve hiç bir konsantre gıda kullanılmadan yapılmıştı. Aynen marankinin dediği gibi yemek saat 19.00 dan önce yenilecek şekilde hazırlanmıştı. Anlayamadığım şey saat 16.00 da işten gelen Büşbüşümün 1.5 saat içinde bu kadar şeyi nasıl hazırladığı idi... Ama yapar benim Büşbüşüm,tatlı gelincik!

Evet bu menüyü dört gözle bekleyenler var, şimdi masaya geçelim isterseniz:)


Zeytinyağlı Portakallı Kereviz


Vejeteryan Karnıyarık


Zeytinyağlı Brokoli&Brüksel lahanası


Cevizli Kereviz Salatası


Mevsim salata


Zeytinyağlı havuç&kabak&kırmızı biber haşlaması


Yemeğin ardından çay ve tatlı olmalı değil mi? Onun alternatifi beşi bir yerde bitki çayı ve kuruyemişler,


Sevgili Büşbüşüm, bundan daha lezzetli,sağlıklı ve de şık bir detoks menüsü hayal bile edemezdim herhalde... Ellerine ve emeğine sağlık canım dostum! Ve bu detoks sofrasını şenlendiren E.D. ve Miniğime kucak dolusu sevgiler... Hepinizi çok seviyorum!

Sağlıkla kalın:)

2 yorum:

  1. Bu nasıl güzel dostluktur ki böyle, siz detoks yapıyorsunuz diye ona göre hazırlamış. Aslında hiç de fena görünmüyor bu detoks. Kaç kilo verdiğini lütfen yaz, işe yararsa ben de yapacağım!

    YanıtlaSil
  2. evet güzel bi detoks bu, şimdiye kadar hiç zorlanmadım bol bol yeşillik yiyorum, kuruyemişlerle bitki çayı içiyorum. Eğer işe yararsa sonuçlarını iftiharla sunucam, ama bişi değişmezse benden ses seda çıkmaz oan göre:))

    YanıtlaSil

Dediniz ki;