22 Ağustos 2011 Pazartesi

Iftar Davetimiz

Ramazan basladi baslayali neredeyse iki aksamda bir misafir agirladik yahut bir yere misafir olduk cok sukur. Gurbetin ezansiz issizliginda evimizin icinde ezan okuyan saat ile oruclarimizi actik, Turk- Ozbek-Amerikan-Bulgar- Iranli vs bir cok milletten insanla Ramazan nese ve bereketini solukladik. Son 10 gune girdigimiz bu pazar aksami da evimizde cok sirin bir Iranli aile konuktu. Simdiye kadar gelen misafirlere hep son dakikaya kadar hazirlik kosusturmacasi icinde kapi actigimdan sofralarimin fotografini cekememistim, ama bu aksamki misafirlerim 10 dk gecikince resimleyebilmek nasip oldu. Misafirlerimiz gelmeden resim cekildigi icin sofram henuz tam dolu degil. Ama menumuzde sunlar vardi;

  • Bademli hurma&Iftariyelikler
  • Sebzeli mercimek corbasi
  • Iskender kebabi
  • Tavuk sote
  • Pilav
  • Bulgur pilavi
  • Sigara boregi
  • Mevsim salata
  • Sekerpare tatlisi & vanilyali dondurma

Normalde bu kadar kalabalik bir menu hazirlamazdim ama gecen ay bu ailenin evine aksam yemegine gittigimizde o kadar cok izzet-i ikram gormustuk ve evden ayrilirken elimiz, kolumuz ve de midemiz o kadar dolu ayrilmistik ki bunca comertlige az da olsa karsilik verebilmek icin (yavas cekim hamile hizimla:) tum ogleden sonrami mutfakta gecirdim. Sonucuna degdi diyebilirim, Turk yemeklerini cok begendiler. Ama orucluluk hali ile hemencecik doyduklari icin yemeklerin cogu dokunulmadan kaldi. 
Boylece yarin aksama da bir Amerikali cift iftara davet edildi :)

Ahh bu sene de Ramazan ayi ucarak gecti sanki, son 10 gune girdik bile... En iyi sekilde degerlendirebilmek nasip etsin Rabbim bugunleri de..

Saglik ve bereketle...


4 yorum:

  1. mmmm:)miss miss,harika bir sofra açmşısın canım misafirlerine...
    iki canınla iyi üstesinden gelmişsin:)bravo sana...
    ellerine sağlık...
    sevgilerimlee:))

    takipteyim seni. bende beklerim sayfama...

    YanıtlaSil
  2. maşallah küçük kız istanbulda olduğu gibi tam gaz devam ediyorsun sofra kurulumlarına:))
    bu gidişle bizim ufaklığımız da annesi gibi maharetli olcak inşallah ilerde onun da ellerinden nefis poğça-börekler,yemekler yeriz..:)

    YanıtlaSil
  3. maşallah tatlım, ellerine sağlık. ben 1 kere iftar daveti verdim, yetti bana bu sene :))

    YanıtlaSil
  4. @birtutamkekik ; tesekkurler canim ben de seni takipteyim :)
    @teyze; insaallah canim, bizim ailede lezzetli sofralar kurmak genetik zaten, bkz; annem :)
    @yemyesildeniz; isin sirri herseyden bol bol yapip ayni yemeklerle 2. kez misafir cagirmak ve evi esine toplatmakta canim :)

    YanıtlaSil

Dediniz ki;