İşte malzemeler;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı süt
- 1.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet havucun rendesi
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Önce tüm sıvıları ve şekeri iyice çırpın. Ardından unu,kabartma tozunu, vanilyayı ve tarçını ekleyip mikserle iyice özleştirin. Ayrı bir kapta havuç rendesi ve cevizin üstüne 1 kaşık kadar un ekleyip, birbirine karıştırdıktan sonra bu karışımı da kek hamuruna ekleyin. Bir süre daha çırpın, ardından hamuru muffin kalıplarına paylaştırın. 180 derecelik fırında yarım saat pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Dilerseniz soğuduktan sonra üzerini pudra şekeri yada dekoratif şekerle süsleyebilirsiniz. Ya da piştikten hemen sonra biraz ılık sütle keki ıslatıp, üzerini beyaz çikolata ile kaplayarak mükemmel bir pasta haline de dönüştürebilirsiniz. Yummyy! :)
Önemli not: Bu karışımı normal kek kalıbında pişirdiğiniz takdirde, kabın derinliğinden dolayı pişme süresi daha uzun olacaktır.
Ve ikinci denemem de galeta unlu poğaçaydı. Uzun zaman önce bir arkadaşımda ilk defa yediğim ve hafifliğinden dolayı çok beğendiğim bu kurabiyemsi poğaçanın tarifini Oktay ustanın sitesinden aldım. Ayrıca kardeşime de uzun zamandan beri bu poğaçayı yapacağıma dair verilmiş bir sözüm de vardı. Hal böyle olunca ve de tatlı balığım da ısrar edince kolları sıvadık:) Oktay usta kıymalı yapmıştı,ama ben peynirli-maydanozlu iç ile denedim, şahane oldu. Tarif aynı olduğu için tekrar yazmıyorum ama denememin sonucunu burdan iftiharla sunmak için buyrun aşağıda resmi bulunmaktadır:)
Ehem öhöm, tamamen kendi imalatımız:)
Sevgiyle kalın!!
merhabalar zeynep bloğunuzu bu akşam tesadüfen keşfettim galeta unlu poğaçalar gerçekten de çok leziz göründü ellerinize sağlık denemeyi düşünüyorum... bloğunuz çok hoş...
YanıtlaSil