25 Ocak 2009 Pazar

Havuçlu Muffin ve Galeta Unlu Poğaça

Yılbaşından sonra ara ara hamur işleri ile denemeler yaptım. Bunlardan ilki havuçlu muffindi. Akşam yemeğinden sonra çayın yanına canımızın tatlı bi şeyler çekmesinin ardından hemencecik malzemelerini hazırlayıp, muffin kalıbında yarım saatte pişirdiğim pratik ve lezzetli (ve tatlı balık ile benim favorilerimizden olan) bir kek tarifim.. Bu tarifi seviyorum, çünkü pişerken kekten yayılan mis gibi tarçın kokusu bana evimizin sadece bir evden öte sıcacık bir yuva olduğunu hissettiriyor:) Herhalde çocukluktan gelen bir şey;)


İşte malzemeler;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 adet havucun rendesi
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı;

Önce tüm sıvıları ve şekeri iyice çırpın. Ardından unu,kabartma tozunu, vanilyayı ve tarçını ekleyip mikserle iyice özleştirin. Ayrı bir kapta havuç rendesi ve cevizin üstüne 1 kaşık kadar un ekleyip, birbirine karıştırdıktan sonra bu karışımı da kek hamuruna ekleyin. Bir süre daha çırpın, ardından hamuru muffin kalıplarına paylaştırın. 180 derecelik fırında yarım saat pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Dilerseniz soğuduktan sonra üzerini pudra şekeri yada dekoratif şekerle süsleyebilirsiniz. Ya da piştikten hemen sonra biraz ılık sütle keki ıslatıp, üzerini beyaz çikolata ile kaplayarak mükemmel bir pasta haline de dönüştürebilirsiniz. Yummyy! :)

Önemli not: Bu karışımı normal kek kalıbında pişirdiğiniz takdirde, kabın derinliğinden dolayı pişme süresi daha uzun olacaktır.


Ve ikinci denemem de galeta unlu poğaçaydı. Uzun zaman önce bir arkadaşımda ilk defa yediğim ve hafifliğinden dolayı çok beğendiğim bu kurabiyemsi poğaçanın tarifini Oktay ustanın sitesinden aldım. Ayrıca kardeşime de uzun zamandan beri bu poğaçayı yapacağıma dair verilmiş bir sözüm de vardı. Hal böyle olunca ve de tatlı balığım da ısrar edince kolları sıvadık:) Oktay usta kıymalı yapmıştı,ama ben peynirli-maydanozlu iç ile denedim, şahane oldu. Tarif aynı olduğu için tekrar yazmıyorum ama denememin sonucunu burdan iftiharla sunmak için buyrun aşağıda resmi bulunmaktadır:)



Ehem öhöm, tamamen kendi imalatımız:)

Sevgiyle kalın!!

1 yorum:

  1. merhabalar zeynep bloğunuzu bu akşam tesadüfen keşfettim galeta unlu poğaçalar gerçekten de çok leziz göründü ellerinize sağlık denemeyi düşünüyorum... bloğunuz çok hoş...

    YanıtlaSil

Dediniz ki;