26 Mart 2009 Perşembe

Akdeniz Salata

Gecenin geç bir vaktinde midesi kazınanlar için birebir bir salata, ayrıca kahvaltı menülerinde de hoş bir alternatif olabilir.


Malzemeler:
1 havuç (rendeleyin)
1 domates (irice doğrayın)
1 yeşil biber (irice capraz doğrayın)
4 yaprak marul (iri doğrayın)
Mor lahana (rendeleyin)
Turp (alacalı soyup rendeleyin)
Yarım demet maydanoz (yapraklarını kopararak ekleyin)

Sosu için:
2 diş sarmısak
1 limonun suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzerine:
Küp küp kesilmiş peynir
Dilediğiniz kadar zeytin

Tüm malzemeleri ayrı ayrı tabağa yerleştirip üstüne sosu gezdirin. Sarmısak salataya inanılmaz yakışıyor, tavsiye ederim:)



Afiyetle...

2 yorum:

  1. Ne kadar da güzel yerleştirmişsin sebzeleri, enfes görünüyor canım. Sosuna sarımsak ekleme fikri harika, fransız salatalarının pek çoğunda kekik-sarımsak eki vardır ve nefis olur yemesi. Eline sağlık!

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim acemi şef:)

    YanıtlaSil

Dediniz ki;