25 Mart 2009 Çarşamba

Portakallı Bomba Pastası (Orange Bomb Cake)



Evet kızlaaar!
Merakla beklenen "ev yapımı bomba" tarifini nihayet yazabildim. Korkmayın, (kalorileri saymazsak:) zararsızdır, soon derece lezzetli ve hafif bir pastadır. Şimdiden afiyet olsun...

Malzemeler
1 adet pandispanya
1 çay bardağı dövülmüş fındık
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket krem şanti
3 adet portakal
1/2 su bardağı süt
1 paket krema

Yapılışı
-Önce soğuk süt ile krem şantiyi çırpın.
-Kremayı da ilave edip tekrar çırpın,kıvamını bulunca buzdolabında bekletin.
-Pandispanyayı ortadan ikiye bölün, bir parçasını alıp küp şeker büyüklüğünde doğrayın
-İçine kremayı katın.
-Doğradığınız pandispanya fındık ,damla çikolata ilave edin.
-Portakalları soyup bölmeden daire şeklinde kesin.
-Büyük yuvarlak bir cam kaseye streç folyo serin, daire şeklindeki portakalları dizin, kalan boşluklara damla çikolata yada nar taneleri koyun. (Ben portakallı draje çikolata kullandım)
-Hazırladığınız kremalı harcı koyun.
-Üzerine pandispanyanın kalan parçasını koyun, üzerine kürdan ya da bıçakla delikler açarak yarım su bardağı sütle ıslatın.
-Eğer pandispanya kullandığınız kaseye büyük geldiyse tam kasenin ağzı kadar pandispanyanızı kesin, kekin kurumaması için kaseyi folyoyla tamamen sarın.
-Buzdolabında en az 4 saat bekletin.
-Yeterince soğuduğunda düz bir tabağa ters çevirerek servis edin.

Neşeli günler!...

1 yorum:

  1. görüntü şahane canım yemeye kıyamam ama iremime bunu sunmak isterim...eline sağlık.

    YanıtlaSil

Dediniz ki;