9 Mart 2009 Pazartesi

Mantarımsı Kurabiye







































Bu görmüş olduğunuz kurabiyenin tarifi, şeker arkadaşım Selma'dan un kurabiyesi olarak pişirilmek üzere alındı. Ancak hamurun iyi kıvam tutması ve de şeklinin artistik olmasını istemem sebebiyle son dakikada mantar kurabiyeye dönüştüler. Gerçekten yapımı çok pratik ve de malzemeleri her evde her zaman bulunabilecek cinsten. Ve tadı... Hani ısırınca ağızda dağılan türden yiyeceklere kıyır kıyır derler ya... Aynen öyle işte... Hadi deneyin kızlaaaar! :)

Malzemeler;
250 gr oda ısısında tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un (ben 4 su bardağı kullandım)

Üzeri için;
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı tarçın

Yapılışı;
Önce pudra şekeri,fındık,vanilya,kabartma tozu ve unu geniş bir kapta iyice karıştırın. Ardından oda ısısındaki tereyağını bu karışıma güzelce yedirin. Un kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Bu işlem biraz uzun sürebilir,genelde tüm margarinle yoğurulan hamurlar biraz vakit alır sabırla yoğurun:) Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlayın. Eğer siz de benim gibi mantar şekli vermek istiyorsanız bir kaba bir kaşık kakao koyun ve yüksük büyüklüğünde bir cismi önce kakaoya sonra yavaşca hamura bastırarak izini çıkarın. Isıyı 180 dereceye ayarlayın. Önceden 5 dakika ısıtılmış fırına verip 20 dakika kadar pişirin. Çıkarınca üstüne karıştırılmış tarçın ve pudra şekerini ekerek servis edin. Hepsi bu kadar :)








































Efendim herkese iyi haftalar, sağlıklı günler diliyorum... Sevgiyle kalın!!!

3 yorum:

  1. Yazını okurken bir yandan da dibek taşı gibi büyüyen göbeğime "löp löp" yapıyordum. deneye deneye bu hale geldik be güzelim :) Olsun seni mi kıracağım, iki lokma daha et koyuveririm göbüşe :))

    YanıtlaSil
  2. alemsin acemi şef:)) ahh ahh olmaz olsun o dibek taşı,ama yaza daha çok var toparlarız inşallah,şööle diri sebzeli çin işi japon işi bişeler yer hallederiz evelallah!!

    YanıtlaSil
  3. çok lezzetli görünüyorlar mutlaka deniyecğim ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Dediniz ki;