20 Mart 2009 Cuma

Officemates' Menu:)



Bu ara menü postları coştu arkadaşlar:) Bu sofra ofisteki arkadaşlarla öğle yemeği menümüzdü. Ofisimizde bir de Litvanyalı arkadaşımız olduğu için biraz geleneksel şeyler yapmaya çalıştım, Osmanlı mutfağı hesabı yani:) Resimde sofranın henüz hazırlık aşaması halinde çekildi, o yüzden çatal-bıçaklar yok idare edin. Gelelim menümüze...

-Kıymalı yoğurtlu börek

-Zeytinyağlı sarma

-Mantarımsı Kurabiye

-Esra'nın mercimek köftesi

-Cevizli tahinli çörek Çiçek Fırın'dan(itiraf etmeliyim ki nerdeyse böreğimden çok beğenildi:)



Zeytinyağlı Barbunya
(Esra'nın "keşke ilk önce bununla başlasaymışım harika olmuş" demesi çok hoştu:)



Tavuklu Rus Salatası



Orange Bomb Cake (Tarifi yakında)



Dear My officemates Daiva,Esra and Princess Yasmin;)

You made me feel honoured by hosting you! I really had a wonderful time... Thanks for this gorgeous day, it made a fresh and cheerful start for the weekend! I look forward to having the next "day" with you like this:)

Love you all!...

9 yorum:

  1. Officemates' menu benim de işime yaradı doğrusu..Hepsi çok güzel olmuş kuzucum, eline sağlık:)

    And what Daiva said is true: "I am really lucky":))

    YanıtlaSil
  2. :) Çok hoş bir arkadaşlığınız var, ne mutlu... Ayrıca masadakilerin hepsi birbirinden leziz görünüyor. Portakallı tarifi bekliyorum merakla ;)

    YanıtlaSil
  3. Zeynepcim bu güzel gün ve muhteşem sofra için çok teşekkür ederiz. çok makbule geçti:)Benim için çok keyifli ve lezzetli dakikalardı. Hayatın harrangürrasından (bu kelimeyi Beşir Ayvazoğulu'ndan çaldım) bir anlık da olsa uzaklaşmış olduk sayende... unutmadan,herşeyin tadı hala damağımda!

    YanıtlaSil
  4. sevgili küçük kızın dünyasının ziyaretçileri,
    sanmayın ki küçük kız bütün iş arkadaşlarını çağırdı.:(( Ben -Başak- ve Canan bu leziz gözüken yeemeklerin ne yazık ki tadına bakamadık:(((
    We are looking forward to tasting her delicious recipes...

    YanıtlaSil
  5. Vay kimler gelmiş küçük kızın dünyasına:)

    Hakanım,biliyorsun zaten "everything I do,I do it for you" as Brian says:)

    Acemi Şefim, tarifi netten bulmuştum ama kaynağını gerçekten hatırlamıyorum ama bu akşam yayınlayacağım inşaallah:)

    Sevgili Prensesim,siz ki lutfederek tahtınızdan inip gelip evimi şenlendirdiniz... Bu sofranın ne hükmü var sizin güzelliğinizin yanında:) Harrangüra olayına açıklık getirelim bi ara :)

    Sevgili Başak ve Canan,her zaman beklerim, hem siteme hem evime:) İnşaallah en yakın zamanda en güzel lezzetleri paylaşmak umuduyla, cuma öğle yemeği olabilir mesela:)

    Herkese çok teşekkürler!

    YanıtlaSil
  6. Sevgili küçük kız Zeynep ve değerli ofis arkidişim,öncelikle bizlere şirin evinin kapılarını açtığın için teşekkürler.Bizi Yemekteyiz'i aratmayan:) o güzel sofra düzeninle, rengarenk ve tatları da renkleri kadar güzel yemeklerinle ihya ettin.Ben her renkten nasipleneyim derken bir baktım haftasonu beni idare edecek kadar yeyivermişim. Portakallı bombadan ben de bir an önce evde deneyip bir kez daha patlatmak istiyorum. eee ne tekrar ne zaman geliyoruz??:))

    YanıtlaSil
  7. ne demek Esracım,ne zaman isterseniz gelebilirsiniz:) Teşekkürler güzel sözlerin için,lakin beni şımartıyorsunuz kuzum:)

    YanıtlaSil
  8. Portakallı pasta harika gözüküyor. Ama kesmesi zor olmuyor mu?

    YanıtlaSil
  9. servis vakti geldiğinde buzdolabından çıkarıp hemen dilimleyince bozulmuyor,bi de dilimleri çok küçük kesmeye çalışmamak lazım.. porsiyonu büyük tutun:)) afiyet olsun...

    YanıtlaSil

Dediniz ki;